2013 vårprogram

Tisdag 22/1 Sofia Häggman, fil. doktor i egyptologi och vice ordförande i föreningen, Elna Nord och Dimitra Polidis från Medelhavsmuseet berättade om den kommande omdaningen av den Egyptiska avdelningen på museet.
Mer:
Torsdag 28/2 Årsmöte med efterföljande föredrag av professorn i antik grekiska vid Stockholms universitet Denis Searby. Han berättade bl.a. om hur grekerna i antiken uppfattade pyramiderna.
Mer:
Tisdag   19/3  Gunhild Frylén, sekreterare i föreningen, berättade om Florence Nightingales resa i Egypten 1849-1950. En resa för att bättra på sin hälsa och ta del av Egyptens sevärdheter, men framför allt för att tänka över hur hon skulle leva sitt liv. Hon hade mot familjens önskan avvisat ett fördelaktigt frieri, eftersom hon ville göra en samhällsinsats och inte låsas in i ett äktenskap. Upplevelserna i Egypten blev ett steg på vägen till den verksamhet som hon senare skulle bli världsberömd för.
Mer:
Onsdag 17/4 Kjell Rydström berättade om fjärde dynastin, pyramidtidens utveckling och höjdpunkt, en tid rik på gåtor och hemligheter. Han tog upp nya intressanta tolkningar.
Mer:

Tidigare program